søndag 8. mai 2011

Klar for festbord og Café

Madam Susegg t.v. (Margaret Eilertsen) har full kontroll på sine tropper foran sildefestivalens tjuvstart 14. mai; Tove Aronsen, Helga Haagensen og Ann-Mari Skogmo. (Foto: Sildefestivalen)

















Madam Susegg har full kontroll på sine tropper i Sildpollen foran Sildefestivalen. Først er det tjuvstart med havets festbord allerede lørdag 14. mai, og så er det festival-café fire hele dager under Sildefestivalen 26.-29. mai.

Forberedelsene til havets festbord har allerede vært i gang lenge. Når dagen kommer diskes det opp med 20-30 forskjellige retter fra havet, og med kaffe og kaker attåt. Og litt underholdning i tillegg. 

At matfesten kommer to hele uker før festivalen i år, skyldes kollisjon med konfirmasjonshelg på det som ville vært det vanlige tidspunktet.  I fjor samlet havets festbord 70 matglade personer i Sildpollen, forteller madam Susegg.

Torsdag 26. mai åpner festivalen og Madam Susegss Café; som under alle tidligere festivaler har vært et yndet samlingssted for publikum. Også i år blir det utstillinger i selve kafeen og i andre etasje. Yngve Dyrø stiller ut fotografier i kafeen, og i andre etasje vil treskjærer Arthur Johansen og kunsthåndverker Lisbeth Skranes stille ut "Dagens fangst".

Madam Susegg var en faktisk og historisk person i Sildpollen under det store sildeeventyret. Der drev hun sin "Café og Restauration" til glede for de mange tusener som deltok i sildeeventyret. Madammen var blant annet kjent for sin "Kabelvåg-kaffe"; som bestod av kaffe, melk, konjakk og sukker. Dagens madam byr også på Kabelvåg-kaffe, dog uten konjakk.

I den gamle madammens sidetelt kunne publikum få tilfredsstilt andre fysiske behov, i en virksomhet som det rett nok ikke ble snakket høyt om. Den tradisjonen blir ikke fulgt opp i den moderne utgaven av Madam Suseggs Café ...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar